Rabljena vozila

Da li ga je posedovao jedan, dva, tri ili više gazdi zavisi cena koju će vozilo imati, sto je više prethodnih gazdi to je cifra koja se mora pripremiti za njega niza, korišćen automobili najučestalije su uvezeni iz nekih stranih zemalja, mada to ne mora da bude pravilo. Kako u našoj zemlji isto tako posedujemo fabrike automobilske industrije, ali i licencirane auto kuce stranih auto – kompanija, tako ne moraju biti otkup polovnih automobila posedovati pasoš neke strane države. Kada je rabljen automobil iz druge države on ima znatno manju cenu jer na prvom mestu su u tim zemljama i neupotrebljavani automobili zbog raznih taksi i dažbina koje ove firme plaćaju kada uvoze vozila u Srbiju, kod korišćenih vozila ove cifre su manje, ali i cene registracije su isto tako manje nego kada se radi o novom vozilu.

Rabljena vozila

Rabljena vozila

Ipak kod rabljenih vozila koja stižu iz nekih dalekih zemalja komplikovano je što mogu posedovati veliku pređenu kilometražu, mnogo veću od vozila koji su voženi samo unutar granica naše zemlje,a kilometraža je isto tako jedan od glavnih stavki kada se razmatra kupovina automobila – polovnjaka, Veća kilometraža pokazuje o veću oštećenost glavnog dela automobila, motora, i većoj verovatnoći budućih defekata.

Zbog toga se verovatni mušterije uvek prvo informišu za ovaj podatak, takođe važna je i činjenica koliko je staro vozilo, tako s vozilima ne postoji bontonska neugodnost da se priupita za godište, poslednja dva su bitna samo da bi se utvrdilo stanje automobila.

Oštećenost, zapravo neoštećenost, ali i snaga motora zauzima jedno od bitnijih mesta kada se neko informiše za korišćeni automobil, bilo da ga nabavlja, posmatra ili hoće da proda, vozila kojima je obnovljen motor sigurnija su za kupovinu, pa su i njihove cene veće. Jačina motora isto tako je važan činilac pri odluci za naznačeni automobil, od snage motora koja je iskazana u konjskim snagama zavisi koliku brzinu može razviti motor, i za koje vreme vozilo može doći iz jednog mesta u drugo. Korišćeni auto je jedinstveno rešenje za one serije vozila koje su naznačeni proizvođači opozvali sa tržišta, pa ih više nije izgledno kupiti u salonskoj prodaji.

Tako su neke izuzetne i kvalitetne serije nepošteno isključene iz ponude automobilskih preduzeće, i mogu se samo kupiti od nekih prethodnih vlasnika, takve miljenike koji su retki i teško se nalaze možete naći i to u izuzetnom stanju, jer što je vozilo kvalitetnije i ispunjava više zahteva vozača, to je i vozač obazriviji i pažljiviji sa tim vozilom, pa je i ono očuvanije.